perjantai 4. tammikuuta 2013

Hieman neuleita ja muuta höpinää.


Joululomalla kutomani tumput. Ostin lapaset kirjan ja siellä oli ohje kainuun kukkalapasiin, joita olen jo kauan halunnut tehdä. Ihan samalla mallilla eivät kuitenkaan valmistuneet. lankana oli seiskaveikkaa valkoinen ja papukaija...

Jujusta tulivat nämä kirjat kummatkin ovat kivoja ja niistä löytyyihan käyttökelpoisia malleja. Varsinkin luonnonkauniit neuleet kirjassa on ihania pitsineuleita... Ensin täytyy oppia lukemaan kaavioita.
 
Vuosi on alkanut muuttopuuhissa. Tyttären tavarat on nyt siirretty uuteen kotiin. Nyt on sitten kaikki tyttäret maailmalla.Hieman outoa on... Onhan meillä vielä poika kotosalla, ainakin armeijaan menoon asti (2014) aika se vaan tuppaa kulumaan niin nopeasti...
  
Minä olen pinonnut kankaitani tyhjään kaappiin, ennen ne tilkkukankaat olivat muovilaatikossa ompelupöydän alla. Ihmeen paljon on kaikenlaista nappia ja nippeliä... Tarvitseeko todella niitä kaikkia, valillä tulee mieleen mihin tuonkin voisi käyttää... muttta siellä se on edelleen purkin pohjalla. No raivaus jatkuu... jos ensiviikolla voisi laittaa muutaman kuvan ompeluhuoneestani :D

Kuvan lisäys on tökkinyt minun koneeltani, mutta pojan koneelta se onnistui. Minun koneeni ei edelleenkään liitä kuvia. 
.

11 kommenttia:

 1. Oliskohan nyt kuitenkin niin, että vika onkin järjestelmässä eikä meidän tumpeloinnissa. Olen tehnyt kaiken minkä osaan ja mikään ei auta!

  VastaaPoista
 2. Minä saan kuvia lisättyä suoraan blogiin, mutta pystykuvat keikahtavat taas kyljelleen...
  Ratkaisin ongelman niin, että lisään kuvat ensin Picasa-albumiin ja vasta sieltä siirrän blogiin.
  Toivottavasti auttaa!! Haluaisin nimittäin ihan ehdottomasti nähdä PIAN niitä ompeluhuonekuvia... ;o)

  VastaaPoista
 3. Picasa toimii nyt minullakin. Kurkkaa Kvilttaajan ohjetta: http://kvilttaaja.blogspot.fi/2012/11/blogger-ja-levytila.html Siitä löydät varmasti vastauksen tuo Picasan luomiseen. Kun albumin saa auki, sieltä löytyi taas lisää opastusta. Mielestäni ei ollut helppoa, mutta sain kuin sainkin. Monet kommentoijat minulle kertoi, että näitä ongelmia on ollut muillakin, kurkkaa niitäkin.
  Toivotaan parasta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eija terveisistä. Aika surullistahan se on tuo lasten muutto kotoa mutta toisaalta helpottaahan se meidän elämää omalla tavallaan. Meilläkin on vielä yksi kotona ja on vain hetken kysymys milloin tuokin tuosta pakkaa kimpsut ja lähtee.
  Toivottavasti saat selvyyden kuvaongelmaan. Mulla jumitti tässä muutama kuukausi takaperin kun en meinannut saada kuvia millään bloggeriin.Operaattorin vaihto paikallisyhdistykseen nopeutti ja auttoi meillä. Tosin tuo bloggerikin tökkii haarva se hetki.
  Leppoisaa kuluvaa vuotta ja odotellaan kuviasi.
  Kaisa

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille. Pojan koneelta onnistui kuvansiirto. Ompeluhuoneesta ehdin ottaa kuvia vasta viinkonloppune.. Vielä on vähän raivaaminen kesken.

  VastaaPoista
 6. Todella kauniskuvioiset lapaset olet neulonut:)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat nuo lapaset! Ihan kuola valuu :) Pitäisköhän munkin tehdä kirjoneulelapaset ihan itselleni. Olen vuoden aikana kutonut yli 50 paria (!) erikokoisia siililapasia ja -sukkia. Nyt on tehtävä jo jotain muuta välillä, vaikka tilauksia olisi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Hanni, Kodoppa vaan itsellesi kirjoneulelapaset. Minä en ole tehnyt niitä siililapasia ollenkaan, olen kyllä katsellut kuvia niistä...

  VastaaPoista
 9. Kyllä ovat kauniit lapaset. Ymmärsinkö oikein, että käytit vain kahta eri lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuviolankana on novitan papukaija, joka on pätkävärjätty, värit vaihtuvat raidoittain. Toinen lapanen tuli ranteesta hiukan pidemmäksi, kun en muistanut mitata alkukohtaa tarkemmin. Näillä langoilla saa kivaa kuviota, niin ei tarvitse olla koko ajan vaihtelemassa eri värisävyjä.

   Poista