perjantai 18. tammikuuta 2013

Ompeluhuoneeni.


Eilen illalla kuvailin ompeluhuonettani. minun koneeni ovat olleet aikaisemminkin tässä samaisessa huoneessa. Edellisestä kerrasta on seitsemän vuotta. Eveliina oli silloin vauva ja minä ompelin vanhimmalle tyttärelle hääpukua :D 
Niin se aika vaan menee...


Hyllytilaa on ollut vähän ja me teimme aikanaan miehen kanssa hyllyt noihin lokosiin... sinne saa hyvin mahtumaan osan käsityökirjoistani. Alimmaisella irtohyllyllä on tupperin purkeissa lankani, sinisessä tavalliset langat ja kanapurkeissa konekirjontalangat... osa on muualla.


Toinen ompelukoneeni on pienemmällä pöydällä. Lasipurkeissa olen säilytttänyt pitsejä, nauhoja ja muuta ompelusälää, jota on ihan riittämiin.


 Ovelta kuvattuna näkymä on tälläinen. Ruskean voileeverhon takana on "koppero" Siellä on neulekoneeni piilossa, sen saa tarvittaessa hyvin esille tuohon aukkoon, kun tarvitaan... On siellä piilossa muutama kangaslaatikkokin. Joskun tämä huone oli lasten käytössä ja tehtiin tuonne "kopperoon nukkumapaikka" On minulla joskus ollut kangaspuutkin tässä huoneesa...


Ikkunaseinältä ovellepäin. Oikealla lampun alla on loota, joka on neulelankoja täynnä, niitä on jostain syystä vielä muuallakin.... Lampunjalan olen tehnyt savipajalla Edessä olevassa tarjotinpöydässä on edelleen se häälahjapeitto. Reunakaitaleet ovat vielä tekemättä. Tilasin pari kirjontakehää itselleni joululahjaksi, niitä tarvitaan tämän työn viimeistelyssä. Nurkan mallinukke saa jossain vaiheessa päällensä jotain muuta, kuin tuon vanhan alushameen.... Seinävaatteen tein, kun olin tuossa viereisessä huoneessa ompelemassa siihen on samaa sarjaa päiväpeittokin... 


Osa kankaistanikin on vielä jonkinmoisessa järjestyksessä, mutta, kun inspis iskee voi pinot mennä sekaisin ;D 

Mukavaa pakkasviinkonloppua. 

8 kommenttia:

 1. On niin ihanaa, kun käsitöille on oma paikka - saa levitellä (ja jättää levälleen) inspiraation mukaan!! :oD

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun on tilaa molemmille koneille.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen oma ompeluhuone ja mahtuu kaikki tarpeellinen siihen käden ulottuville, eikä tarvitse aina korjata pois kun keskeyttää! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kaunis paikka ompeluun ja muuhunkin askarteluun.

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuolla viihtyy ompelutöissä!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana huone! Jos minulla olisi noin kaunis ompeluhhuone, en ikinä lähtisi sieltä pois.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kun sain kurkata ompeluhuoneeseesi. Siellä oli aivan ihanaa, minä kyllä viihtyisin tuolla. Voisi ompeluintokin nostaa päätään ja onhan siellä tulokikin, jossa voi istua kutomassa. ;)

  Tuolla alemopana oli kauniit Kainuun kukkalapaset, niin raikkaan väriset. Minulla on sama malli puikoilla, mutta kovin tummat langat enkä erota värejä kunnolla. Voin kutoa niitä vain aurinkoisena päivänä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos teille kommenteistanne :)
  Kivaa on kun voi vaan laittaa oven kinni ja jättää ompelut sinne odottelemaan... Pölytkin pysyy siellä paremmin piilossa.

  VastaaPoista