maanantai 21. tammikuuta 2013

Kurssikuvia.


Oli niin kiva ja mielenkiintoinen  kurssi viikonloppuna. Opin paljon uutta koneen peruskäytöstä ja mikä kaikkein mielenkiintoisinta kirjonnasta. Kuvassa on käytössä jatkuvan kirjonnan kehä. Tämän kehän hankin itselleni joululahjaksi :) Tässä on tulossa kirjontaa pellavalle, joka jatkojalostuu pöytäliinaksi. Lankana on puuvillalanka, jota olen harvemmin käyttänyt. Tikki nousee kivasti esille tässä työssä.


Tämä kirjonta on tehty traspunto tekniikalla kirjomalla, aivan ihana malli. Kehään on pingotettu vanu tuon päällikankaan alle, niin tikkaus tuo kuviot kivasti esille. Olen tykännyt tämän tyylisistä tikkausmalleista aina. Tästä tulee tyyny, kunhan saan sen ommeltua valmiiksi. Tilasin itselleni nuo kuviot niin voisi sitten ommella jotain kivaa niista aikanaan. 


Tässä vielä lähikuvaa tuosta pöytäliinan tikkauskuviosta. Olen ommellut siihen jo reunapitsitkin, mutta yritän ensin löytää kivan tikin siipineulaa käyttäen. Teen jonkimmoisen koristetikkauksen sillä. Minulla on ollut neulat jo monta vuotta, mutta en ole edes muistanut niitä... Opeteltiin monia kivoja tekniikoita, nauhakirjontaa, leikekirjontaa, isojen kuvioiden kohdistamista... Oli niin mukava tavata samanhenkisiä ihmisiä. Kuitenkin täskeintä on oppia hyödyntämään kallista ompelukonetta mahdollisimman monipuolisesti. 

Huomenissa on tiedossa savipajapuuhaa. Kiitos ompeluhuonekommenteistanne :D 

8 kommenttia:

 1. Kaunista ja kiva tuo jatkuva tikkaus kehys.
  Olisi kiva myös päästä konekirjonta kurssille, mutta täällä päin ei sellaisia ole tällä hetkellä, sais enemmän irti koneesta. Myyjä järjesti kun ostin tuon koneen muutaman tunnin koulutuksen, mutta olen unohtanut jo kaikki, joten täytyy turvautua nettiin ja ohjekirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota vaan yhteyttä siihen ompelukonemyyjääsi, varmaan saat häneltä lisäoppia. Ohjekirjaa minäkin olen tavannut ahkerasti. Olen myös hakenut netistä lisävinkkiä varsinkin tuon tietokoneohjelman osalta. En varmaan ikinä opi suunnittelemaan itse niitä kuvioita... :)

   Poista
 2. en voi muuta kirjoittaa,kun onhan ihania kirjontamalleja ja teoksia suoraan sanottuna.Tuo kone maksaa varmaan "hunajaa".Mutta minäkin olen sellainen,että ostan jos mielitekee ,säästän sitten muusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on niin, että rahaa tämä harrastus vie, mutta jostain toisesta sitten pihistän. On nuo kuviot aika tyyriitä, tulee kalliita peittoja, mutta saa sitten sellaisia joita ei ole muilla.

   Poista
 3. Heippa. Mikä ompelukone sinulla on. Kivaa älkeä olet tehnyt. Mula on Brother- saakohan sillä ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin tuohon Päivikselle tuon koneen merkin. Mielestäni kuviot sopivat kumpaankin konemerkkiin. Koska tuo traspunto kuviosetti oli brotherin. Tuosta jatkuvan kirjonnan kehästä en tiedä sopiiko se... En ole löytänyt oikein Brotherin nettisivuja, siellä on jokin kirjontablogikin...

   Poista
 4. Minäkin tässä kyseisen, minkä merkkinen uusi koneeksi. Itselläkin on vähän konekuumetta:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Husqvarnan Desinger Ruby deluxe. Ihana kone. :D

   Poista