torstai 10. heinäkuuta 2014

Kukat vaan kukkivat.

 Aika on taas hujahtanut vauhdilla. kauheasti en ole käsitöitä tehnyt. Peitot ovat edelleen kesken. Kiitos mukavista vinkeistä. Kuukausikin on jo vaihtunut, edellisestä kirjoituksestani. Pojan polleroinen täytti heinäkuun alussa 20v vietimme synttäreitä täällä meillä, oli kiva ilma ja leppoisat synttärit. Nyt se sankari on armeijassa. Sattui vaan kuumat ilmat heti alkuunsa... Me olimme miehen kanssa maalla alkuviikosta. Saunan viereisellä kukkapenkillä kukkivat valkoiset pionit, juhannuksena olivat vielä nupullaan. 

 Juhannuksen aikaan sahailin salavien alaoksia pois, että päästiin leikkamaan nurmikko paremmin. Meillä on ollut jokirannassa nuo aidat kesän ajan, mutta nyt laitoimme sinne vain yhden aidan ja nuo kaksi ylemmäs.. ovat tuossa oikealla kuvassa näkyy vain osa. Istutettiin nuo salavat 12v sitten pienistä aluista. Minä olen juurruttanut muutamat oksat etupihalle kasvamaan. Saisi vähän varjoa. Tontti on etelän puolella ja helteellä tosi paahteinen. Ei jaksa mitään tehdä ennen iltaa, kun aurinko kääntyy. Nytkin oli varjossa 31astetta...

 Etupiha on osittain nurmikolla ja puolet on tuota rytöä... En oikein tiedä mitä sille tekisi...    Joskus olen väsännyt nuo risulinnut, nytkin on risuja jemmassa, jos tekisi näille kaverin. Ensimmäisenä olevan linnun taakse rakensin tuen, kun talvella auramies roiski lumet linnun päälle ja se notkahti kasaan. Tuki on meidän entisestä aurinkokatoksesta, joka lensi ukkosmyrskyllä perunamaan päätyyn ja hajosi. Olen niille osille yrittänyt keksiä käyttöä.

 Kotinaapurilta sain kurttulehtiruusun alun ja se koristaa nyt linnun takana olevaa tukikehikkoa. Mielestäni ihana. 

Kotipihassakin on pioni täydessä kukassa. Tuoksu on huumaava. Ovat ne niin kauniita. Minulla on nyt yksi isompi ompeluprojekti aluillaan ja se on jonkinverran hankala toteuttaa, joten nyt tulee pieni mietintäpaussi.... Oikein hyvää kesää kaikille!

7 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia ja kivat nuo linnut:)
  Mukavaa kesää sinullekin.

  VastaaPoista
 2. Kaunista! Pionit ovat aivan vastustamattomia, eikä ruusukaan siitä juuri jälkeen jää.

  VastaaPoista
 3. Ihania kukkia. Hyvä kun osaat pitää vapaata käsitöistä, ja nauttia kukista ja kesästä !

  VastaaPoista
 4. Pionit ovat minun suosikkejani, niin kauniita! Olispa kiva osata itsekin tehdä risuista taidetta!

  VastaaPoista
 5. Kuten Tilkkuilonkin, niin myös minun lempikukkia ovat nuo pionit. Risulinnut ovat hauskat ja anna sen rytöpellon olla, ei kaiken tarvitse olla niin nurmikkoista.

  VastaaPoista
 6. Tulin vastavierailulle. Upeita käsitöitä sinulla, olet monipuolinen taitaja.

  VastaaPoista