torstai 29. toukokuuta 2014

Matkakertomus yksi ;)

 Olimme miehen veljen perheen kanssa Saksassa kaksi ja puoli viikkoa. Kiertelimme heidän asuntoautollaan maata paikasta toiseen. Ilmat olivat kohtalaiset ei onneksi älytöntä hellettä. Kuvassa oleva linna on Burg Eltz. 
Oli todella kauniilla paikalla. Maisemat olivat jylhät. Linnassa sai kuvata vaan ulkona. Meillä oli saksankielinen opas ja minä en osaa saksaa. Kolme veljestä asui linnassa perheineen ja kukin perhe oli omissa torneissaan.... 
 Seuraavaksi matkasimme Moselin laaksoon Cochemiin. Olimme siellä kaksi päivää. Oikein viihtyisä kaupunki. Paljon nähtävää. 

 Viini ja ruusuköynnöksiä oli paljon talojen seinustoilla. Ruukkuja ja havukasveja.

 Kävimme myös Reichsburgin linnassa. Siellä sai kuvata myös sisällä ja meillä oli oikein hyvä opas. Saimme myös suomenkielisen monisteen mukaan tutustumiskierrokselle. Linnan myymälästä ostin rannekorun muistoksi. Illalla kiertelimme vielä kaupungilla. Ostin itselleni kassin ja tunikan.

 Seuraava kaupunki jossa olimme kaksi päivää oli Rothenburg.
Sieltä löysin kivan tilkkukaupan, josta ostin muutanan kankaanpalan ja nappeja. Täällä  tietoa kaupasta. Oli kiva pieni putiikki.

 Tässä liinoja myyvässä putiikissa kävin myös. Yhden pienen liinan ostin muistoksi. 

 Syksyn savitöitä ideoimaan otin muutamia kuvia pienistä savitaloista. Ne olivat kauniita, en raskinut ostaa niitä. Yhden kynttiläkoristeen ostin kaveriksi sille liinalle ;)

 Joulukauppa oli mielenkiintoinen. Laitoin nuorimmalle tyttärelle tekstiviestin, "että olemme joulukaupassa..." vastaus oli "Joo, joo... ajatteli äidin kirjoittelevan omiaan"
Valokuvia ei olisi saanut ottaa, mutta ehdin ennen kieltoa napata muutaman :)

 Makkarakaupassa kävimme ostamassa maistiaisia iltapäiväkahville. Aivan vanhan kaupungin vieressä oli autoparkki matkailuautoille. 

Tämän hotellin terassilla joimme lasilliset punaviiniä.

Kotiuduimme alkuviikosta. Täällä oli ollut hellettä sillävälin ja kaikki kukatkin olivat kasvaneet kukkapenkissä. Omenapuiden kukkimista ihmettelin jo nyt kukkivat... 
Viikonvaihteessa on pojan valmistujaiset toivottavasti ei sataisi vettä.... On nyt vaihteeksi kurjaa ilmaa...
Haluatteko lisää matkakuvia...?

7 kommenttia:

 1. Ihaaaania matkakuvia, tulee ihan matkakuume!

  VastaaPoista
 2. Kaunis matkakohde. Lisää kuvia, kiitos.

  VastaaPoista
 3. Onpa upeita kuvia! Huoh...jospa joskus pääsisi tuommoisiin maisemiin:)

  VastaaPoista
 4. Saksassa onkin upeita linnoja. Me joskus -90-luvulla ajeltiin Moseljoen vartta !

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania kuvia ja matka! Saksassa on meille käsityöntekijöille monta aarreaittaa ja ideoita.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista kuvista! Nuo linkkisi olivat löytöjä! Ollaan pari vuotta suunniteltu matkaa Mooselin laaksoon, mutta viime keväänä kone vei Pariisiin;) Tänä keväänä piti lähteä, mutta tuli kutsu häihin lentomatkan päähän. Nyt siirsin linkkisi aloitettuun kansioon Kesä-2015. Olemme tutkailleet linnoja matkan varrelta ja näyttivät todella kauniilta. Tuo Rothenburg oli tuttu. Samasta liikkeestä ostin äidilleni nenäliinoja ja joulukaupasta soivan joulukalenterin + 2 joulukelloa. MUTTA...Miten tutkani ei ole havainnut tuota tilkkukauppaa??? Laita vaan lisää valokuvia tulemaan ja kerro jos on vinkkejä Moselin laaksosta:) Kiitos sinulle!!!!

  VastaaPoista