sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Punontaa...

 Maaliskuulla kirjoittelin "kumihimokurssiata" se on japanilainen punontatekniikka täällä 
hieman kuvia siitä. 
Tein avainkaulanauhan tuttavalle.   Punonta neljällä nauhalla menee seuraavasti. Vaalea lila nauha tuodaan ylhäältä alhaalle mustan pisteen oikealle puolelle.
 Keskellä olevan aukon kohdalle on pujotettu anainrenksu ja siinä on nauhojen taitekohta. Alhaalla oleva vasemmanpuoleinen nauha tuodaan ylös mustan pisteen oikealle puolelle. Sen jälkeen kiekkoa käännetään myötäpäivään niin, että tummemmat lilat nauhat ovat ylhäällä ja alhaalla samaa toistetaan edellen, kunnes nauha loppuu.. 
 
 Lopuksi solmitaan päähän lanka tms. itse laitoin ohuen metallilangan. katkasin ylimääräiset pois ja liimasin kuumaliimalla lukon toiseen päähän.

 Lukon voi myös laittaa kunpaankin päähän ja kiinnittää sitten renksun niiden keskelle. Nauhaa menee kolme metriä kumpaakin väriä aikuisen avainnauhaan...

 Tässä kuvat hankkimistani kirjontakuvioseteistä. Ostin ne itselleni synttärilahjaksi. Sain ainakin mieluiset lahjat. 

 Lankasettikin tuli samaan pakettiin, sitä voi käyttää nauhaohjaimen kanssa.. oli siinä muitakin juttuja mukana, mutta kameran akku simahti, enkä saanut enempää kuvia otettua... 

Kaappien kätköistä löysin vielä yhden laatikollisen pieniä leikattuja tilkkuja 5x5 cm niitä pääsen ompelemaan vasta kesäkuulla. Meillä on mukava ja mielenkiintoinen juttu toukokuulla tiedossa, joten nyt on pieni tauko tiedossa. 
Kiitokset runsaista pääsiäistoivotuksista ja 
Oikein aurinkoista kevään odotusta :)

4 kommenttia:

 1. Kumihimopunonta näyttää (ja kuulostaa!) mielenkiintoiselle! Kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
 2. Jännän näköistä punontaa ja kaunista jälkeä tulee. Kirjontakuviot ovat aina kivoaj lahjoja, pitäisi myös hankkia jotain uusia kuvioita, näemme sitten jossain vaiheessa näitä lankoista tehtyjä kuvioita.
  Aurinkoista kevään odotusta myös sinulle:))

  VastaaPoista
 3. Kumihimopunonta kuulostaa hauskalta ja punos näyttää hyvältä. Linkistä aukeskin muutama kuva, Pinterestin tapaan :)
  Mukavaa kevättä myös sinulle!

  VastaaPoista
 4. onpa mielenkiintoista punohtaa. Nätti nyöri syntyy. Kyllä ne on omat lahjat parhaat, olen myös huomannut!

  VastaaPoista