perjantai 8. helmikuuta 2013

Välillä neuleita.


Tuttava pyysi tekemään lapsenlapselleen nimipipon. Tämä on tehty  mustasta seiskaveikasta, ei mikään ihanne tehdä mustasta langasta mitään. Tein ensin normaali myssyn ja sitten poimin resorin reunasta uudelleen silmukat ja tein toisen myssyn... niin siitä tuli kaksinkertainen. Takana on sauma, kun tarvitsin tilaa kirjontakehikolle... nimi on kirjottu koneella. Koko on kuusivuotiaalle. 


Tuttavalle valmistui myös tämä muovipäreestä tai synteettisestä nauhasta punottu kassi... Teimme vaihtokaupat tämän kanssa. Saan sellaisen piianpeilin, kun tein tämän... Mielestäni hyvä vaihtokauppa. 


Päivällä kokeilin sormivirkkausta. Lanka on Ailze country... värisävy beige.... En ole koskaan kokeillut tätä tyyliä  mutta, kun kerhossamme on näkövammaisia, niin ajattelin kokeilla heidän kanssaan tätä. Lankaa kului kaksi kerää.. Vähän jäi yli.


Rosee laitteella tein tämmöisen kukantekeleen, oli vähän hankalaa, kun lanka on paksua....


Novitan Säde langasta kudoin kolmiohuivin ja kun en ole pahemmin pitsejä neulonut virkkasin pienen pykäreunuksen....


Langassa on kivasti pieniä paljetteja. Lopusta virkkasin kukkasen ja jotain kiemuraa, johon ompelin samalla isompia paljetteja... Näin olen saanut hieman kulutettua lankavarastojani... Pitäisi varmaan punnita nuo ja laittaa muistiin mitä olen saanut aikaiseksi.... Pitäkää peukkuja, etten sorru pahasti ostoksille..... Menemme miehen kanssa sunnuntaina Tallinnaan... 
Mukavaa viikonvaihdetta kaikille

9 kommenttia:

 1. Nimipipo kiva idea! Kori ja piianpeili hyvä vaihtokauppa!
  Huivit kivoja ja tuota Säde lankaa katselin itsekin siitä tuli hieno huivi!
  Hyvää Tallinnan matkaa ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kivoja neuleita, tuo kolmiohuivi on todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinä Eija olet taitava ja monipuolinen käsitöiden tekijä.
  Niin kauniita nämäkin työsi !

  VastaaPoista
 4. Miten nätti huivi! ja tuo sormivikkauskin on mielenkiintoinen juttu. "Pärekori" myös, miten tuo tehdään? Ja mistä aineesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormivirkkauksessa käyttämäni lanka on Alize gounrtu lanka, joa saa kauhavan kangasaitasta. Ihanan pehmeä lanka ja kivat värti. Muovinauha tai "päre" on teollisesti valmstettua ja siitä voi punoa kasseja ja koreja. Leikataan loimet ja kuteet halutun mittaiseksi.. jätetään yläreunaan kääntövara ja leikataan kehäpäreet. ideana on punoa korikudosta alta päältä jne.. kehäpäreet liimataan kuumaliimalla ympyräksi ja loimet pujotellaan siihen... Oikeastaan ihan kivaa. Voin jossain vaiheessa kuvata ja kirjoittaa ohjeen...

   Poista