lauantai 2. helmikuuta 2013

Jotain vanhoja kirjontajuttujani...


Vanhimmalle tyttärelle olen luvannut ommella verhot uuteen kotiin... Tosin toimitus on aikalailla myöhässä. Tämä kuvio on saunan ikkunaan tulevaan verhoon kirjottu, sama malli on ollut hänen hääpuvussaan. Sen ompelin 7v sitten.. 


Aikoja sitten opettelin kirjontaa käsin. Piirtelin malleja vaan lakanakankaalle, ei tule sitten suuria menetyksiä kalliista kankaista. 


Maalla verannalla oli kiva kesäisin ommella....


Osa on jäänyt kesken syystä tai toisesta. Tämän pikkuliinan ajattelin ommella valmiiksi ensimmäisenä...


Siitä ei oikeastaan paljoa puutu. Kun saan sen valmiiksi se on ihan sopiva tuolle pikkupöydälle :D


Oikeastaan tämä on ihan ensimmäinen kirjontaliinani. Olimme miehen kanssa joskus vuosia sittten Seinäjoella kesämatkalla ja löysimme kirpputorin. Sieltä ostin tämän liinan, siihen oli piirretty valmiiksi kuviot. Ei tarvinnut itse miettiä mitään mallia. 

Isäni täti oli aikoinaan kova kirjomaan liinoja. Hänellä oli monia upeita malleja, harmi, kun ei silloin tullut kuvattua niitä. Ei tainnut olla hyvää kameraakaan silloin. 

Asiasta toiseen olin tänään hiihtämässä ensimmäistä kertaa, muuten meni hyvin... paitsi kotitiellä oli älyttömän liukasta. lensin selälleni siihen liukkaalle maantielle ja suksetkin olivat ne uudenaikaiset hankalasti avattavat.... Onneksi sain apua, ettei tarvinnut kontata kotiin... Taidan ensi kerrralla ottaa wanhat puusukseni käyttöön... Ainakin irtoavat monoista helpommin :) 
Mukavaa lauantaiehtoota kaikille... 

8 kommenttia:

 1. Ihailen muiden kirjomia töitä - itse en osaa, tai ainakaan kouluaikaiset muistot eivät ole kirjontaan kannustavia...
  Kirjontatöissä on jotain niin ihanan nostalgista!

  VastaaPoista
 2. Kauniita liinoja, tykkään niin kirjotuista vanhoista liinoista:) Itse en osaa kuin ristipistoja ja olenkin muutaman liinan pistellyt:) Mukavaa lauantai-iltaa sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kirjottuja liinoja.. tykkään:)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania liinoja!!! Ja kaunis tuo ensimmäinen kuvio... Tuosta liikunnasta... Mieheni lähti autolla jäähallille ja lupasin lenkkeillä perässä (ja pääsisin autolla takaisin). Kuinkas ollakkaan en löytänyt hallilta miestäni. Miksi? Olin kävellyt väärälle hallille. Joten lenkistä tulikin aika pitkä! Nyt onneksi saunan jälkeen levynä sohvalla. Mukavaa lauantaita, toivottavasti et saanut lenkilläsi mustelmia.

  VastaaPoista
 5. Todella kauniita liinoja.
  Muistin että minullakin on tuolla kaapeissa ... ja paljon... liinoja sekä verhoja :)

  Toivottavasti kaatumisesta ei tule mitään jälkijuttuja !!!

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita kirjottuja kuvioita. Ennen sitä ehti kirjomaankin ja käsin. Ehdottomasti säilyttämisen arvoisia, se on tavallaan mennyttä aikaa, vaikka voihan kirjominen tulla taas muotiin.
  Toivottavasti selvisit kaatumisesta säikähdyksellä.

  VastaaPoista
 7. Hienoja olet tehnyt. Kyllä kirjonta on se mikä taitajan kertoo.

  VastaaPoista