perjantai 17. elokuuta 2012

Virkattu matto.

 Sain viimeinkin valmiiksi tämän mustan maton meidän makkariin. Malli on jostain vanhasta suuren käsityökerhon mattoliittestä. Olen samalla mallilla virkannut maton tyttätren tytön uuteen huoneeseen. Siitä en ottanut kuvaa, mutta voin ottaa, kun käymme siellä. Kude oli fuxian punaista. Tämä musta matto on halkaisijaltaan 150cm kude loppui kesken ja tilasin vielä yhden vyyhdin lisää, niin mallista tuli hieman isompi. Kaikenkaikkiaan kudetta meni reilut neljä vyyhtiä. Ensimmäistä tehdessäni hankaluuksia oli enemmän, kun en ole mikään hyvä virkkaamaan, niin ohjeen tulkitseminen on vaikeaa.

 Hieman lähikuvaa... Tykkään virkata näistä trikookuteista. Saa niin nopeasti valmista. Olen tehnyt muutamia pikkukoreja ja yksi vihreä kori on loppusilausta vaille valmis... Laitan tähän samaan kirjoitukseen kuvan siitä, kun saan sen valmiiksi. 

Alotitn kirjoittelemaan muistiinpanoja tuonne Pirttiä ja Pihaa blogiini... On vaan niin takkuista tämä aloitus. Laittakaa vaan viestiä, jos jokin näyttää kummalliselta tai on pielessä.
Kiitos kivoista kommenteitanne.

11 kommenttia:

 1. Kaunis matto !
  Etkä sinä VOI olla huono virkkaamaan, kun jälki on noin tasaista.
  Kiva kun sinäkin olet huomannut, että virkkaaminen on KIVAA !

  Oikein mukavaa viikonloppua, Eija :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun kävit blogissani. Sinä ilmeisesti olet jäänyt koukkuun: huikean hieno matto!

  VastaaPoista
 3. Kaunis matto. Tekisi mieli itsekin kokeilla, mutta virkkaaminen käy käsiini, mielummin kudon puikoilla kuin koukkuan.

  VastaaPoista
 4. Hieno matto, ja tasaisesti virkattu! Hyvää viikonloppua! Itse en enää virkkaa, nuorempana kyllä kovastikin, voisihan sitä kokeilla on niin hieno matto, minkä vuoden lehdessä malli oli?

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos teille kaikille kommenteistanne. Kunhan opin käyttämään tätä bloggeria ohjeen voisi linkittää tuonne sivupalkkiin.

   Poista
 6. Kaunis kuin kukka, ja niin siististi tehty.

  VastaaPoista
 7. Hei, löytyykö tähän upeaan mattoon ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On minulla jonkimmoinen ohje. ja kuva. Kunhan löydän sen ohjeen palaan asiaan.

   Poista
 8. Hienoa, olisin ikionnellinen ohjeesta.

  VastaaPoista