keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kesäretki.

 Olimme viime viikolla ystävien ja kerhporukan kanssa retkellä Hyrsylänmutkassa Aira Samulinin vieraana. Tuliaisiksi veimme erään matkalla olleen rouvan vanhan nuken. Hän halusi lahjoittaa sen museolle. Takana kuvassa on myös minun punomani kullanvärinen muovipärekassi :D , joka toivottavasti pääsee johonkin käyttöön.

 Rakennus oli todella upean näköinen. Aurinkoinen ilmakin sai kaikki näyttämään niin hienolta. 

 Alakerrassa sijaitsi lelumuseo. Yksi huone oli täynnä nalleja...

 Toinen huone nukkeja. Lelujen alaikäraja oli 50v
Vanhin nukke, joka oli eri paikassa oli 1800-luvulta

 Päärakennus toiselta suunnalta.

 Aittasakin oli kivasti maalatut pylväät. Punaiset pelargoniat sopivat tuohon eteen niin hyvin. Vasemman puoleisesta ovesta mentiin sisälle huoneeseen, jossa oli vanhoja maataloustarvikkeita. Oikealla oli vanhoja käsitöitä...

 Nämä upeat pitsihansikkaat....

 Tämä ihastuttava liina. Ja paljon muuta kaunista...

Aittojen lähellä oli puita ja pensaita. Julkkikset olivat istuttaneet niitä sinne ja siellä oli lapuin merkitty kuka minkäkin puun tai pensaan oli istuttanut. Tämän kuusikion oli Vesa-Matti Loiri istuttanut. Oli siellä Jorma Uotisen mänty, Johannes Virolaisen koivu... Ja paljon muuta. En ehtinyt enempää tutkimaan, kun piti lähteä ajaelemaan kotiinpäin. Kaikki matkalla olijat tykkäsivät kovasti ja emäntänä toiminut Aira on kyllä oikein teräsmummo ;)

4 kommenttia:

 1. Kaunis paikka. Olispa kiva tuolla käydä. Varmasti paljon nähtävää. Aira se tosiaan on varsinainen ikinuorimummo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa. Kannattaa käydä tutustumassa paikanpäällä, jos suinkin on mahdollisuus siihen.
   T.Eija

   Poista
 2. Hieno retki, niin paljon kivaa nähtävää.

  VastaaPoista
 3. Laukun ohje on viimeisessä Patchwork Spezial laukku lehdessä saat vamaan vielä kaupoista kun pidät kiirettä. Voi laittaa sinulle kaavat myöhemmin jos et saa lehteä. Nyt minulla on kiire opisto alkaa ja olen hinkuyskässä joten voimia ei ole. Pyydä sitten myöhemmin uudelleen. Reppu on tosi kiva.

  VastaaPoista