torstai 31. joulukuuta 2015

Uusi Vuosi ja uudet kujeet.

 Alukuvuodesta liityin lankalaihikseen. Tavoitteeni ei ollut suuri ja saavutin sen, vaikkakin kirjanpitoni meni sekaisin. Tuli sitä lankaa ostettuakin lisää vuoden aikana. Jos, nyt yritttäisin tulevalle uodelle pitää tarkempaa kirjanpitoa. Kuvassa oleva torkkupeitto meni lahjaksi keskimmäiselle tyttärelle ja avokilleen. Tein sen sormi virkkauksella kaksi ketjusilmukkaa ja kaksi puolipylvästä. En muista montako kerää tähän meni ja kokoakaan en ehtinyt mitata. Lankana oli Alize country. Muutama kerä jäi vaikka tyynyn tekisi. Samasta langasta harmaan sävystä kudoin tyynyn poitsun perheeseen. 

 Pojan avokki teki muovipäreestä korin lahjoille. Korin korkeus on 38cm ja leveys 38. Tuli sitten näillekkin piuhoille käyttöä. 

 Jouluaattona vietimme Eveliinan nimppareita ja hän halusi siililapaset lahjaksi ja mummi kutoi... siilisukat pitäisi vielä tehdä samaa sävyä.

Oli miellä jouluna tälläinenkin kaveri pikku Wiljo. Keskimmäisen tyttären koiranpentu. Tälle sitten kudoin elämäni ensimmäisen koiran villapaidan. Kuvaa siitä ei saatu kun vauhti oli päällä koko ajan ;D 
Mennyt vuosi oli vähän raskas, meillä oli viidet hautajaiset. Pitkäaikainen naapurimmekin menehtyi äkillisesti. Oli ikävä katsella pimeää taloa, mutta niin vaan elämä menee eteenpäin. Nyt talossa on uudet asukkaat ja valo paistaa ikkunoissa. 
Toivotan kaikille Oikein Hyvää ja käsityörikasta uutta vuotta 2016. 

perjantai 18. joulukuuta 2015

Ei mitään ihmeempää.

Jonkinlainen blogilaiskuus on vaivannut muun touhun ohella. Muutamat myjäiset on nyt ohi, onneksi. Niistäkin on oma vaivansa. Terhiltä, Tulihan tehtyä blogista. hankin itselleni lasityön. Tämä on vaan niin hieno, Terhi on tosi taitava näiden lasitöiden kanssa ja muutenkin :D Talot ovat ajatuksena nojatuolin päällystämiseen tilkkutyönä, kunhan tässä ehtii.
 
 Tehtiin ostosmatka Tuuriinkin. En ole siellä muutamaan vuoteen käynytkään. Paikka on kyllä iso ja paljon on nähtävää. Jotain ostoksia tuli tehtyä, maltillisesti. Kaunis oli tämä jää ja valoteos myymälän keskellä. 

 Tallinnan joulutorillakin käytiin ja ostin sieltä nämä lapaset. Aina pitää kuitenin tukea käsityöläisiä, meillä ja muallakin. 

 Vaikka lankaa on nurkat väärällään ostin vähän lisää. Pysähdyimme Karnaluksin eteenkin, mutta en mennyt ostoksille. Mies kyllä veti takkia niskaansa ja olisi mennyt sinne, mutta minä vaan kudoin autossa tumppua lapsen lapselle ;D 

Oikein Hyvää Joulunaikaa kaikille.